ETUSIVU PERINNETYÖ SOTIEN 1939-1945 E-P PERINNEYHDISTYS RY

Tervetuloa mukaan yhteiseen veteraaniperinnetyöhön!

Olemme uuden ajan edessä. Sotiemme 1939-1945 veteraaneja - kunniakansalaisiamme - on onneksi vielä keskuudessamme, mutta rivit harvenevat väistämättä. Me veteraanien lapset ja lapsenlapset olemme saaneet kasvaa kiinni veteraanisukupolven perinteeseen, arvostamaan niitä uhrauksia, joita isänmaan ja kotiseudun puolesta on tehty. Olemme saaneet oppia ymmärtämään, että meidän aikamme rauhasta ja hyvinvoinnista on maksettu kallis hinta. Meille on kerrottu, mitä tarkoittaa, että veljeä ei jätetä. Mutta meidän lapsemme ja heidän lapsensa ovat erilaisessa tilanteessa. Yhä useampi ei ole koskaan tavannut sotaveteraania eikä kuullut millaista sodassa oli, ei ehkä tiedä että sen työn varaan rakentuu nykyinen vapaa ja vauras yhteiskuntamme. 

Siksi veteraaniperinnetyötä ollaan nyt organisoimassa uudelleen paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Ei se perinnetyö mitenkään uutta ole, sitä on tehty jo vaikka kuinka kauan, monessa järjestössä, monilla käsillä. Mutta nyt uudessa tilanteessa sitä halutaan tehdä kaikki yhdessä.

Valtakunnallisesti perinnetyö kokoontuu vähitellen Tammenlehvän Perinneliiton alle ja maakunnallisesti on karkauspäivänä vuonna 2020 perustettu yhteinen aluejärjestö, Sotien 1939–1945 Etelä-Pohjanmaan perinneyhdistys. Yhdistyksen perustajina ja taustatahoina ovat kaikki veteraanijärjestöt sekä lukuisat muut yhdistykset, jotka haluavat pitää huolta veteraanien perinnöstä. Kansallisena veteraanipäivänä 2021 kutsuimme yhdistyksen kunniajäseniksi kaikki 174 eteläpohjalaista sotiemme veteraania. 

Me haluamme hoitaa ja vaalia viime sotien ja sotasukupolven perinteitä ja arvoja. Koordinoimme alueen veteraaniperinnetyötä sekä ylläpidämme yhteenkuuluvuutta ja isänmaallista henkeä. Tavoitteena on siirtää veteraanien perinteet ja arvot uusille sukupolville. Tärkein ja konkreettisin työ tehdään jatkossakin paikallistasolla, niin kuin sitä on tehty tähänkin asti. Joka puolelle maakuntaa on syntynyt ja syntymässä paikallistoimikuntia. Myös niiden toiminta on kaikille avointa. 

Rakennamme parasta aikaa maakunnallista perinneportaalia, joka avautuu vuoden 2022 loppupuolella. Sitä ennen pääasiallisena tietokanavana toimii Facebook-sivusto, jonka löydät osoitteesta www.epveteraaniperinne.fi

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä, kotiin kannettava Kenttäpostia-lehti on yhdistyksen jäsenetu. Vanhoihin lehtiin pääset tutustumaan sähköisessä muodossa osoitteessa www.sotaveteraanit.fi/sotaveteraani-lehti/

Tervetuloa mukaan kunnioittamaan, elävöittämään ja viemään eteenpäin veteraanien perintöä! 

Puheenjohtaja Pertti Kortesniemi, ep.sotaveteraanipiiri@netikka.fi, 050 517 6396
Sihteeri Tarja Tapanainen, tarja.tapanainen@gmail.com, 0400 945 160

Etelä-Pohjanmaan Sotaveteraanipiiri ry
Vaaramenranta 1
60510 Hyllykallio
puh. 050 517 6396

ep.sotaveteraanipiiri(ät)netikka.fi

Y-tunnus: 0278851-6

Seuraa meitä Facebookissa:

©2022 Etelä-Pohjanmaan Sotaveteraanipiiri ry - MMD Networks Oy